Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen avslutade handelsveckan nedåt

Stockholmsbörsen avslutade en svajig handelsvecka med att sjunka svagt. Det breda OMXS-index gick ned 0,2 procent.
Börs • Publicerad 10 september 2021
Stockholmsbörsen sjönk på fredagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen sjönk på fredagen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Bland de mest omsatta aktierna på OMXS30-indexet var gruvbolaget Boliden i topp, upp 2,2 procent. Därefter följde industrikoncernen Alfa Laval, upp 1,2 procent, och skogsbolaget SCA, plus 1,1 procent.

Vitvarujätten Electrolux backade 2,9 procent. Fallet kom sedan bolaget skickat ett brev till analytiker med en uppdatering om läget med beskrivningar bland annat om utmaningarna med den globala komponentbristen och fraktproblem, skriver DI.

Annons

Låsbolaget Assa Abloy föll 1,7 procent efter torsdagens starka uppgång efter beskedet om ett stort företagsköp i USA.

Banksektorn hörde också till förlorarna. Handelsbanken tappade mest av storbankerna, ned 2,5 procent.

First North-noterade diagnostikföretaget Aegirbio rusade närmare 17 procent. Bolagets salivtest för covid-19 har fått godkännande av Thailands läkemedelsmyndighet att användas som hemtest.

Utvecklingen på ledande Europabörser var blandad. Londonbörsens FTSE100-index steg 0,1 procent medan Frankfurtbörsens DAX-index och CAC40-index i Paris sjönk 0,1 respektive 0,3 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons