Annons
Nyheter

Unga kvinnor åtalas för grovt narkotikabrott

Brott • Publicerad 9 januari 2023
300 kilo narkotika beslagtogs i en lägenhet i Sollentuna under våren.
300 kilo narkotika beslagtogs i en lägenhet i Sollentuna under våren.Foto: Johan Nilsson/TT

I våras beslagtog Stockholmspolisen 300 kilo narkotika. Nu åtalas två tidigare ostraffade kvinnor för synnerligen grovt narkotikabrott. En man åtalas för grovt narkotikabrott, enligt polisen.

Det var en stark av lukt av cannabis från en lägenhet i Sollentuna, norr om Stockholm, som fick polisen att fatta beslut om husrannsakan i våras.

Annons

På adressen kunde polisen beslagta 300 kilo narkotika, huvudsakligen cannabis men även kokain och andra preparat, totalt värderat till 40 miljoner kronor. På samma adress greps en ung kvinna. Senare identifierades ytterligare en ung kvinna och flera män som misstänkta i ärendet.

De två kvinnorna som suttit häktade en längre period, åtalas nu för synnerligen grovt narkotikabrott och en man, som är häktad i ett annat ärende i Skåne, för grovt narkotikabrott.

Enligt polisen blir det allt vanligare att tidigare ostraffade unga personer rekryteras till att förvara, lagerhålla, sälja och transportera narkotika.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons