Annons
Nyheter

Ung man häktad för dubbelmord i Luleå

Den unge man som misstänks för dubbelmordet på en man och en kvinna i Luleå har häktats, rapporterar NSD. Alla tre inblandade tillhör samma familj.
Mannen har erkänt i förhör, uppger åklagaren Åsa Valter för TT.
Brott • Publicerad 10 mars 2023
Två personer hittades döda i ett villaområde i Luleå på torsdagen.
Två personer hittades döda i ett villaområde i Luleå på torsdagen.Foto: Pär Bäckström/TT

Den misstänkte mannen häktades i Luleå tingsrätt på fredag eftermiddag. Han medgav häktningsyrkandet via sin försvarare, skriver NSD.

Enligt åklagaren har mannen erkänt handlingarna i de första förhören, vilket SVT Norrbotten var först med att rapportera om. Åklagaren Åsa Valter bekräftar uppgifterna för TT.

Annons

– Vi har hållit förhör med honom och han har berättat om händelsen. Vad han har sagt kommer jag inte gå in på, säger hon.

Åklagaren vill inte heller säga något om hur morden har gått till.

– Det har förekommit en typ av tillhygge, men vad det är som har använts kommer utredningen få visa, säger Åsa Valter.

Tidigt på torsdagsmorgonen larmades polisen till en adress i ett villaområde i stadsdelen Svartöstaden i Luleå med anledning av ett pågående brott. På platsen hittades en man och en kvinna döda.

Enligt polisen tillhör alla inblandade samma familj. Åklagaren vill dock inte gå närmare in på deras relation eller vad som framkommit om ett eventuellt motiv.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons