Annons

Ukrainsk topp avgår efter kritiserad kommentar

Ukraina • Publicerad 17 januari 2023
Räddningsarbetare söker i bråten efter bostadshuset som förstördes i en rysk attack i ett bostadsområde i söndags.
Räddningsarbetare söker i bråten efter bostadshuset som förstördes i en rysk attack i ett bostadsområde i söndags.Foto: Evgeniy Maloletka/AP/TT

Oleksij Arestovytj, nära rådgivare till Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, har lämnat in sin avskedsansökan efter en kommentar om helgens ryska robotattack mot ett flerbostadshus i ukrainska Dnipro.

I ett inlägg publicerat på Facebook ber Arestovytj om ursäkt för att han på meddelandeappen Telegram hävdade att roboten som träffade byggnaden troligen hade skjutits ner av den ukrainska armén.

Annons

"Jag ber uppriktigt om ursäkt till offren och deras anhöriga, invånarna i Dnipro och alla som blev djupt sårade av min förhastade och felaktiga version av orsaken till att den ryska roboten träffade ett bostadshus", skriver han.

Fler än 40 människor dödades i attacken, däribland flera barn.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons