Annons

Ukraina: Rysk flottchef dödad

Befälhavaren för Rysslands flotta i Svarta havet, Viktor Solokov, finns bland de över 30 döda efter förra veckans attack mot flotthögkvartertet på Krim. Det uppger Ukraina nu officiellt.
Ukrainakriget • Publicerad 25 september 2023
Satellitbild efter attacken mot flotthögkvartertet på Krim i fredags.
Satellitbild efter attacken mot flotthögkvartertet på Krim i fredags.Foto: Planet Labs PBC/AP/TT

Uppgifter har cirkulerat i flera dagar om att ett antal högt uppsatta ryska militärer ska ha mist livet i drönarattacken mot Sevastopol på Krim i fredags. Nu går alltså Ukraina officiellt ut med att den högste befälhavaren i området finns bland dem.

"Befälhavaren för den ryska flottan i Svarta havet finns bland de 34 döda i luftanfallet mot högkvarteret", skriver Ukrainas specialstyrkor på X (Twitter) och i andra sociala medier.

Annons

Enligt uttalandet är högkvarteret också så förstört att det är "bortom återuppbyggnad".

Alla uppgifter om sådana attacker i kriget betecknas dock som väldigt osäkra, eftersom de inte går att bekräfta med oberoende källor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons