Annons

Ukraina: Befälhavare offer i attacken på Krim

Flera högt uppsatta befälhavare inom ryska flottan dödades eller skadades i fredagens attack i Sevastopol på Krim, hävdar Ukraina.
Ukraina • Publicerad 23 september 2023
Kertj-bron mellan det ockuperade Krim och Ryssland. Arkivbild.
Kertj-bron mellan det ockuperade Krim och Ryssland. Arkivbild.Foto: AP/TT

"Detaljerna om attacken kommer att avslöjas så snart som möjligt och resultatet är tiotals döda och skadade ockupanter, bland annat högre befälhavare i flottan", uppger den ukrainska militären, som hävdar att attacken ska ha kommit under ett möte för den ryska flottans ledning.

Enligt Ukrainas militära underrättelsechef Kyrolo Budanov ska minst nio personer ha dött i attacken, uppgifter som inte har bekräftats från oberoende håll.

Annons

Attacken mot den ryska Svartahavsflottans högkvarter på den ockuperade Krimhalvön inträffade på fredagsförmiddagen och ledde till att högkvarteret började brinna.

Uppgifterna om attacken kom först från rysstrogna tjänstemän, och bekräftades senare av den ukrainska militären.

Den av Ryssland tillsatta guvernören Michail Razvozjajev i Sevastopol på ockuperade Krimhalvön varnade på lördagen för en ny ukrainsk attack och uppmanade människor att söka skydd.

"Stäng era fönster ordentligt och håll er borta från dem", skrev han på Telegram.

Senare på lördagen uppgav Razvozjajev att delar av en missil fallit ner vid en pir i Sevastopol. Bland annat ska färjetrafik under en timme ha stoppats för att sedan återupptas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons