Annons
Nyheter

Två unga kvinnor dog i tågolycka

Bohuslänska Stenungsund förvandlades till en ort i sorg på torsdagen då två unga kvinnor avled sedan de blivit påkörda av ett tåg.
Nyheter • Publicerad 9 september 2010

– Tågföraren såg dem på långt håll och signalerade men de hann inte undan, säger Björ Blixter, polisens presstalesman.

Olyckan inträffade strax söder om Stenungsund vid en så kallad gångfålla, utrustad med signaler och ljud men inga bommar, på den enkelspåriga Bohusbanan.

Annons

Men vad som hänt är oklart.

Det finns vittnen till olyckan och de ska nu höras.

– Vi betraktar det som en olycka, men vi kommer att utreda det här, säger Stefan Gustafsson vid polisen i Västra Götaland.

Närbelägna Nösnäsgymnasiet kallade till krismöte, trots att det inte var känt om de unga kvinnorna gick på skolan. Men många elever brukar passera platsen för olyckan.

Tåget var på väg norrut och trafiken på banan stoppades i närmare tre timmar. Bland annat för att man skulle testa signalanläggningen.

Två tåg ställdes in och minst ett tåg blev stillastående i väntan.

– Bussar sattes in i stället, säger Lars Hedström på Trafikverket.

Tågen som därefter rullade förbi gjorde det med reducerad hastighet och kraftigt försenade och med personal invid olycksplatsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons