Nyheter

Två skadade i knivbråk – en gripen

Två personer har knivskurits i samband med ett bråk i Nordstan i centrala Göteborg, där minst sex personer misstänks ha varit inblandade. En person har gripits och en har hämtats till förhör.
Brott (TT) • Publicerad 20 juli 2019
Två personer har knivskurits i samband med ett bråk i Nordstan i Göteborg. Arkivbild.
Två personer har knivskurits i samband med ett bråk i Nordstan i Göteborg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades strax före midnatt på fredagskvällen om bråket, vid tillfället var det mycket stökigt i och runt området.

– När vi kommer fram till platsen så påträffas en person allvarligt knivskuren och vi påträffar ytterligare en person knivskuren på en helt annan plats som vi kan koppla till den här händelsen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Skadorna på den andre personen bedömdes inte lika allvarliga.

Polisen har spärrat av en stor del av Nordstan som de anser är brottsplatsen.

– Sedan har Nordstans ordningsvakter valt att stänga ner resten av torget. säger Morten Gunneng.

Det är ytterst oklart vad bråket har handlat om, säger han. Och strax efter klockan ett, natt mot lördag, hade polisen ännu ingen identitet på de inblandade, som alla beskrivs som yngre män.

En person har gripits och en är hämtad till förhör.

En förundersökning om försök till mord har inletts och fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Polisen kommer att höra ett flertal vittnen och undersöker också möjligheten att något kan ha fångats av en övervakningskamera.

Johanna Engman/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.