Annons
Nyheter

Två hundar skadade av bullar med vassa föremål

Brott • Publicerad 17 januari 2023
Under måndagen varnade polisen för att bullar med glaskross och metallbitar återigen hittats i Malmö. Två hundar har behövt opereras efter att ha fått sig av de farliga bullarna. Arkivbild.
Under måndagen varnade polisen för att bullar med glaskross och metallbitar återigen hittats i Malmö. Två hundar har behövt opereras efter att ha fått sig av de farliga bullarna. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Två hundar har blivit skadade efter att ha fått i sig bullar med metall eller glaskross i Malmö. Båda hundarna opererades under måndagen, rapporterar Skånska Dagbladet.

– De har behövt föras till veterinär för operation. Det var bakade bullar med antingen vassa metallbitar eller glasbitar i, säger Nils Norling till tidningen.

Annons

Enligt P4 Malmöhus har ytterligare en hund dessutom förts till veterinär för att bli röntgad. Polisen gick på måndagsmorgonen ut med en varning till hundägare efter att sådana bullar hittats på flera platser i och omkring Pildammsparken.

Bullar som tycks specialtillverkade just för att skada hundar har vid upprepade tillfällen under mer än två års tid hittats på olika platser i Malmö. Det är oklart hur det gått för de två hundar som opererats, men detta är de två första fallen då polisen har fått kännedom om att hundar kommit till allvarlig skada efter att ha ätit sådana bullar, skriver Sydsvenskan. Hittills har ingen misstänkt gärningsman gripits.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons