Annons
Nyheter

Två döda i frontalkrock i Skåne

Två män omkom i en frontalkrock längs riksväg 19 söder om Broby i Skåne på onsdagskvällen. Männen var i 50- respektive 70-årsåldern.
Olycka • Publicerad 1 december 2022
Vid tillfället för olyckan var det blött och halt på vägen, enligt polisen. Arkivbild.
Vid tillfället för olyckan var det blött och halt på vägen, enligt polisen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en person, en kvinna i 70-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus med svåra skador. Kvinnans skadeläge var fortfarande oklart under torsdagsmorgonen.

Polisen misstänker på morgonen inget brott.

Annons

– Det är just nu okänt vad som orsakat olyckan, men det här kommer att utredas. Det krävs en hel del förhör innan vi kan komma till en slutsats om vad som inträffat, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen, under torsdagsmorgonen.

Larmet om olyckan kom vid 22-tiden. Vid tillfället var det blött och halt på vägen, enligt polisen. Vittnen förhördes på platsen och fordonen bärgades för en teknisk undersökning.

Vägen stängdes av under räddningsarbetet och en buss åkte ned i diket när den försökte vända vid olycksplatsen.

– Det var halt på platsen, och i samband med detta var det en buss som hamnade i diket. Den kunde snabbt plockas upp igen utan personskador, säger Patric Fors.

Även en hund dog i olyckan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons