Annons
Nyheter

Tusentals demonstrerar mot styret i Thailand

Thailand • Publicerad 10 augusti 2020
Tusentals studenter deltog i måndagens regeringskritiska demonstration i utkanten av Thailands huvudstad Bangkok.
Tusentals studenter deltog i måndagens regeringskritiska demonstration i utkanten av Thailands huvudstad Bangkok.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Över 3 000 studenter anslöt sig till regeringskritiska protester under måndagen för att kräva en demokratisering av samhället och den thailändske premiärministern Prayut Chan-O-Chas avgång. Protesterna som ägde rum utanför Thammasatuniversitetet i huvudstadens Bangkoks utkant är de största i sitt slag att hållas under de senaste veckorna.

Under måndagen samlades även regeringsvänliga rojalister i en motdemonstration mot studenternas proteströrelse, som rojalisterna menar hotar landets stabilitet.

Annons

Den rojalistiske aktivisten Sumet Trakulwoonnoo slår fast att de regeringskritiska studenterna "uppviglar ungdomar att bli ateister besatta av västerländsk kultur som knarkar och hatar sina föräldrar och lärare".

De regeringskritiska studenterna menar å sin sida att rojalisterna försöker driva fram en konfrontation, i syfte att legitimera ett militäringripande.

– Vi vill inte att det ska hända och vi kommer att motsätta oss det, säger studenten Nick Thanawit under måndagens demonstration.

Människorättsorganisationer har varnat för att flera av de som deltagit i sommarens regeringskritiska protester frihetsberövats och trakasserats av polis och militär.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons