Annons
Nyheter

TUI räknar med reselyft

Tyska TUI, en av de största aktörerna på den svenska resemarknaden, räknar med ett betydande vinstlyft kommande år. Resandet väntas återhämta sig från pandemiåren, särskilt i länder som Storbritannien, enligt koncernen.
Ekonomi • Publicerad 14 december 2022
TUI räknar med lyft för resandet. Arkivbild
TUI räknar med lyft för resandet. ArkivbildFoto: Marcel Kusch DPA/AP/TT

Men TUI-aktien faller nästan 5 procent på Frankfurtbörsen till följd av besked om en nyemission.

Bokningsläget inför vintern ser enligt TUI gynnsamt ut, med 52 procent bokat. Man börjar därmed närma sig resevolymerna före pandemin, på 84 procent av motsvarande bokningsläge inför vintersäsongen 2018-2019.

Annons

För räkenskapsåret som avslutades den 30 september redovisar TUI samtidigt ett underliggande rörelseresultat på 408,7 miljoner euro. Resultatet låg i linje med TUI:s egna prognoser och är en tydlig förbättring jämfört med förlusten på drygt två miljarder euro under räkenskapsåret före.

Omsättningen lyfte rejält, upp till 16,5 miljarder euro.

TUI pekar samtidigt på att resemarknaden fortfarande präglas av osäkerhet till följd av Ukrainakriget, höga energipriser och kvardröjande pandemieffekter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons