Annons
Nyheter

Trump nekar till nya anklagelser

USA:s tidigare president Donald Trump förklarar sig oskyldig till de nya anklagelserna om att han försökt hindra utredningen kring hur han hanterade hemliga dokument.
USA • Publicerad 4 augusti 2023
USA:s expresident Donald Trump förklarar sig oskyldig till tre nya åtalspunkter. Arkivbild.
USA:s expresident Donald Trump förklarar sig oskyldig till tre nya åtalspunkter. Arkivbild.Foto: Alex Brandon/AP/TT

Det var i slutet av juli som tre nya åtalspunkter riktades mot den 77-årige Trump i det fall som handlar om expresidentens hantering av hemligstämplade och känsliga regeringsdokument som har förvarats i hans residens Mar-a-Lago efter tiden i Vita huset.

Trump förklarade sig på fredagen oskyldig till de nya åtalspunkterna i ett skriftligt meddelande till distriktsdomstolen i Florida. Samtidigt meddelade han att han avstår från sin rätt att närvara vid en rättslig förhandling i ärendet i augusti.

Annons

Enligt de nya anklagelserna ska Donald Trump ha samarbetat med sin medhjälpare Walt Nauta och en fastighetsskötare för att försöka få övervakningsbilder från hans bostad Mar-a-Lago i Florida raderade – för att förhindra granskning av bilderna.

I maj inleds rättegången – mindre än sex månader före det amerikanska presidentvalet som Trump vill ställa upp i.

Senast Trump förklarade sig oskyldig i ett åtal var i torsdags när han formellt anklagades för att ha försökt omkullkasta valresultatet 2020.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons