Annons
Nyheter

Tre män döms för mångmiljonrån på Arlanda

Tre män döms mot sitt nekande för rån mot en kurir som transporterade kontanter och guld till ett värde av drygt 10,2 miljoner kronor.
Brott • Publicerad 1 september 2020
Kammaråklagare Henrik Stiernblad väckte åtal mot fem män för inblandning i ett rån på Arlanda flygplats mot en penningkurir. Rånet ägde rum den 4 december 2019. Arkivbild.
Kammaråklagare Henrik Stiernblad väckte åtal mot fem män för inblandning i ett rån på Arlanda flygplats mot en penningkurir. Rånet ägde rum den 4 december 2019. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Attunda tingsrätt dömer de tre männen för att tillsammans och i samförstånd ha rånat kuriren när han kom fram med taxi till Arlanda vid 12.30-tiden den 4 december förra året. En av dem tog ett strupgrepp med sin arm runt halsen på kuriren samtidigt som två andra män stod intill och i vart fall en av dem slet ifrån honom den väska som kontanterna och guldet förvarades i.

Två av männen döms till 4,5 års fängelse för rån och den tredje till fyra år och åtta månaders fängelse för rån samt grov stöld. Ytterligare en man döms för skyddande av brottsling till sex månaders fängelse och en frikänns.

Annons

Dessutom döms en kvinna för penningtvättsbrott till villkorlig dom och dagsböter.

De tre som döms för rån ska betala skadestånd med dels drygt 10 miljoner kronor för de stulna kontanterna, dels 7 000 kronor till kuriren som transporterade väskan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons