Annons
Nyheter

Tre häktas för sprängningar i Norrköping

Brott • Publicerad 22 september 2023
I augusti hittades ett farligt föremål på en lekplats i Lindö i Norrköping. Arkivbild.
I augusti hittades ett farligt föremål på en lekplats i Lindö i Norrköping. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

Tre män häktas vid Norrköpings tingsrätt misstänkta för delaktighet i flera sprängningar i Norrköping under i huvudsak sommaren, meddelar Åklagarmyndigheten.

"Häktningarna är ett viktigt genombrott i den samlade utredningen om de allvarliga händelserna som drabbade Norrköping under i första hand sommaren", säger chefsåklagare Torsten Angervåg i ett pressmeddelande.

Annons

Bland händelserna som personerna kopplas till finns bland annat en explosion i Marielund i maj och ett misstänkt farligt föremål på en lekplats i Lindö i augusti, skriver Norrköpings Tidningar.

De misstänkta är män, 60, 27 och 19 år gamla, enligt tidningen.

Enligt Torsten Angervåg är utredningen omfattande och tidskrävande.

"Ett fortsatt intensivt arbete återstår och jag bedömer därför att åtal inte kommer kunna väckas under åtalstiden, som löper ut den 20 oktober, utan den kommer troligen att behöva förlängas", säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons