Annons
Nyheter

Tonårspojke knivdödad i södra Stockholm

En tonårspojke med stickskador hittades i närheten av Älvsjö station i södra Stockholm på torsdagseftermiddagen. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.
En tonårspojke har anhållits misstänkt för mord.
Brott • Publicerad 9 juni 2023
Polisen utreder ett knivmord i närheten av Älvsjö station.
Polisen utreder ett knivmord i närheten av Älvsjö station.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den skadade pojken hittades vid 16-tiden vid porten till ett flerfamiljshus. Några timmar senare meddelade polisen att en misstänkt gripits. Om han greps i närheten av brottsplatsen vill polisen inte säga.

– Det är något som vi inte vill gå ut med så här tidigt i förundersökningen, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Annons

Åklagare har efter ett första förhör beslutat att anhålla honom.

Polisen är förtegen om utredningen och vill inte säga om de två pojkarna kände varandra. Både offret och den gripne är under 18 år, skriver polisen på sin hemsida.

De döde pojken hittades vid porten till fastigheten, men polisen misstänker att han knivskars inne i trapphuset eller i tvättstugan. Flera platser i anslutning till huset spärrades av för teknisk undersökning.

Polisen har genomfört ett första förhör med den gripne. Åklagare har efter det beslutat att den gripne ska vara fortsatt frihetsberövad som anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Polisen tror inte att det inträffade kan kopplas till den senaste tidens våldsdåd i Stockholmsområdet.

– På det som har kommit fram hittills så ser vi ingen koppling, men arbetet är inte avslutat ännu, säger Towe Hägg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons