Annons
Nyheter

Tonåring släppt efter knivdåd på skola

Brott • Publicerad 3 februari 2021
En skolelev i högstadieåldern knivskars under ett bråk på en skola i Trelleborg förra veckan. Arkivbild.
En skolelev i högstadieåldern knivskars under ett bråk på en skola i Trelleborg förra veckan. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Den 15-åring som förra veckan greps efter att ha knivskurit en jämnårig pojke inne på en skola i Trelleborg har släppts från häktet. Enligt åklagaren görs det med tanke på den misstänktes ålder samt att det inte finns en risk för att den misstänkte förstör utredningen, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Pojken har suttit häktad misstänkt för mordförsök.

Annons

– Vi har fått fram en förklaring från den misstänktes sida men den vill jag inte närmare gå in på, säger åklagare Pernilla Nilsson till tidningen.

Knivdådet inträffade förra måndagen, då polisen larmades till skolan i samband med ett bråk. När polisen kom dit hade den misstänkte gärningspersonen redan försvunnit. Händelsen inträffade i en kafédel på skolan och den knivhuggne elevens skador bedömdes inledningsvis som livshotande.

Tre vuxna blev vittnen till händelsen, och polisen fick tidigt uppgifter om vem som skulle kunna ligga bakom dådet. Den misstänkte kom dock själv in till polisstationen i Trelleborg och anmälde sig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons