Annons
Nyheter

Tippad ersättare till Lövin säger nej

Politik • Publicerad 4 september 2020
Amanda Lind (MP) kandiderar inte som språkrör. Arkivbild.
Amanda Lind (MP) kandiderar inte som språkrör. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

En av de miljöpartister som pekats ut som möjlig efterträdare till språkrörsposten efter Isabella Lövin säger nej.

– Jag har en ettåring hemma. Att kombinera det med att vara språkrör känner jag inte att jag vill, säger kulturminister Amanda Lind till Aftonbladet.

Annons

Kulturminister Amanda Lind har pekats ut som ett av toppnamnen för att ta över efter Lövin. Enligt Lind baseras hennes beslut enbart på familjesituationen, inte på den kritik som riktats mot henne under coronakrisen.

– Nej, inte alls. Jag har haft ledande roller för Miljöpartiet i över tio år, då ingår det att det blåser hårt ibland. Men det har inget att göra med det här.

Även europaparlamentarikern Alice Bah Kuhnke, som också pekats ut som en favoritkandidat, hälsade efter Lövins avgång att hon inte kandiderar.

Isabella Lövin meddelade förra veckan att hon avgår som språkrör. Partiet hoppas att det nya språkröret ska kunna utses formellt i början av nästa år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons