Annons
Nyheter

Tiotusentals demonstrerar i Tel Aviv

Israel • Publicerad 15 april 2023
Israelisk polis flyttar på demonstranter som blockerar en motorväg invid Tel Aviv under en protest mot den israeliska regerings planer på att förändra rättsväsendet.
Israelisk polis flyttar på demonstranter som blockerar en motorväg invid Tel Aviv under en protest mot den israeliska regerings planer på att förändra rättsväsendet.Foto: Ariel Schalit/AP/TT

För 15:de lördagen i rad har israeler gett sig ut på gatorna för att protestera mot regeringens omstridda lagförslag för att förändra rättsväsendet.

Att premiärminister Benjamin Netanyahu i slutet av mars meddelade att han beslutat att skjuta upp en avgörande parlamentsomröstning om förslaget, "för att undvika ett inbördeskrig", har inte stoppat demonstranterna.

Annons

Den största protesten hölls som tidigare lördagar i Tel Aviv där tiotusentals människor har deltagit. Mindre demonstrationer har hållits runt om i landet.

Syftet med det kontroversiella lagförslaget är bland annat att ge parlamentet makt att ompröva beslut i Högsta domstolen och utse institutionens domare. En bred skara kritiker fruktar att Israels demokrati är i fara om förslaget skulle bli verklighet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons