Annons
Nyheter

Tio ihjälskjutna i attack mot behandlingshem

Mexiko • Publicerad 7 juni 2020
Attacken skedde i staden Irapuato i delstaten Guanajuato i Mexiko.
Attacken skedde i staden Irapuato i delstaten Guanajuato i Mexiko.Foto: 

Tio män har mördats i en attack mot ett behandlingshem för narkotikamissbrukare i staden Irapuato i centrala Mexiko, uppger lokala myndigheter.

Attacken ska ha genomförts av tre gärningsmän som öppnat eld i behandlingshemmet. Polisen utreder samtidigt en annan attack under lördagen, där tre män sköts ihjäl i staden Celaya, sydöst om Irapuato.

Annons

Städerna ligger i Guanajuato, en av de delstater som drabbats hårdast av en ny våg av det gängvåld som plågat Mexiko i decennier. Coronarestriktionerna tycks inte ha fått brottsligheten och antalet mord i landet att minska.

Behandlingshem har tidigare utsatts för attacker av kriminella gäng i konflikter om kontroll över droghandeln. I september 2017 dödades minst 14 människor i en attack mot ett behandlingshem i staden Chihuahua.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons