Annons
Nyheter

Tidning erkänner: Samlade information om Harry

Utgivaren för den brittiska tabloidtidningen Daily Mirror erkänner olaglig insamling av information om prins Harry.
Medgivandet kommer under domstolsförhandlingar i början av prinsens första rättegång om telefonhackning.
Storbritannien • Publicerad 10 maj 2023
Prins Harry deltog i kung Charles kröning i lördags. Arkivbild.
Prins Harry deltog i kung Charles kröning i lördags. Arkivbild.Foto: Toby Melville/AP/TT

Tidningskoncernen Mirror Group Newspapers (MGN) nekar till att ha hackat telefoner för att få tag i telefonsvararmeddelanden i det förflutna när det gäller prins Harry och tre andra celebriteter. Men att det finns "vissa bevis på instruktioner från tredje part om att delta i andra typer av olaglig informationsinsamling med avseende på var och en av kändisarna" nekar koncernen inte till.

"MGN ber förbehållslöst om ursäkt för alla sådana fall av olaglig informationsinsamling, och försäkrar kärandena om att sådant beteende aldrig kommer att upprepas", heter det i domstolspapperen.

Annons

Enligt koncernen berättigar händelserna till kompensation, dock utan att det preciseras vilken typ av kompensation som avses.

Rättegången, där utgivaren för Daily Mirror, stäms för "intrång i privatlivet" är den första av tre i prins Harrys rättsliga kamp mot den brittiska pressen.

Händelserna som avses i fallet sträcker sig över 20 år tillbaka i tiden, då journalister och privatdetektiver avlyssnade telefonsvararmeddelanden för att få information om personer i kungafamiljen, politiker, idrottsstjärnor, kändisar och brottsoffer.

Harry själv väntas vittna i juni, enligt hans advokat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons