Annons
Nyheter

The New York Times köper The Athletic

Den amerikanska tidningsjätten The New York Times köper sportsajten The Athletic för 550 miljoner dollar (motsvarande 5 miljarder kronor).
Ekonomi • Publicerad 7 januari 2022
Tidningsjätten The New York Times satsar på sport. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

The New York Times har till skillnad från många lokaltidningar i USA gått starkt de senaste åren, och lockade under Trumps styre miljontals prenumeranter. Den senaste kvartalssiffran pekade på 8,4 miljoner prenumeranter, vilket är i linje med tidningens mål på 10 miljoner år 2025.

"Vi strävar nu efter ett mål som är betydligt större än 10 miljoner prenumerationer och vi tror att The Athletic kommer att göra det möjligt för oss att utöka vår påverkbara marknad av potentiella prenumeranter", säger vd:n Meredith Kopit Levien.

Annons

Köpet är ett av tidningsjättens största någonsin. Den San Francisco-baserade sajten följer fler än 200 klubblag, grundades 2016 och har 1,2 miljoner prenumeranter och 400 anställda på redaktionen.

The Athletic ska drivas som ett dotterbolag och vara fristående från sin nya ägare. Köpet väntas gå igenom under innevarande kvartal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons