Annons
Nyheter

Thailand skippar krav på vaccinbevis

Thailand • Publicerad 9 januari 2023
Kinesiska turister får blommor när de anländer på Bangkoks storflygplats Suvarnabhumi på måndagen.
Kinesiska turister får blommor när de anländer på Bangkoks storflygplats Suvarnabhumi på måndagen.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Thailand gör en helomvändning och meddelar att personer som besöker landet inte behöver ha bevis på att de är vaccinerade mot covid-19.

Beskedet om att kravet på vaccinbevis skulle återinföras meddelades så sent som i lördags av landets flygmyndighet. Under måndagen meddelar dock hälsominister Anutin Charnvirakul att det inte kommer att verkställas då det kan avskräcka turister.

Annons

Enligt ministern har en expertpanel bedömt att restriktionen inte är en nödvändig eftersom tillräckligt många människor är vaccinerade i världen.

– Om thailändare välkomnar resenärer varmt och är försiktiga med sin egen hälsa och säkerhet kommer ekonomin att återhämta sig snabbt efter att ha drabbats hårt av covid de senaste tre åren, säger Anutin Charnvirakul.

Thailand ser nu fram emot en stor tillströmning av turister efter att reserestriktionerna med anledning av coronapandemin tagits bort. Landet väntar nu, enligt Anutin Charnvirakul, bland annat 7–10 miljoner besökare från Kina.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons