Annons
Nyheter

Teknikjättar tyngde Nasdaq – Dow Jones upp

Börs • Publicerad 10 augusti 2020
Teknikjättar som Microsoft, Amazon och Facebook tyngde Nasdaqbörsen under måndagens handel på Wall Street. Arkivbild.
Teknikjättar som Microsoft, Amazon och Facebook tyngde Nasdaqbörsen under måndagens handel på Wall Street. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Förra veckan på rekordhöga nivåer – men tekniktunga Nasdaq hade en blekare dag på Wall Street den här måndagen. Nasdaq inledde veckan med att sjunka 0,4 procent efter att ha tyngts ned av en rad jättar.

Bland dem fanns Netflix som sjönk 2,3 procent medan både Facebook och Microsoft avslutade dagen på minus 2,0 procent. Den senare efter uppgifter om att deras försök att köpa ut delar av kinesiska Tiktoks verksamhet lär bli komplicerad att genomföra av tekniska skäl.

Annons

Samtidigt rasade Eastman Kodak med 28 procent sedan deras miljardavtal med den amerikanska regeringen om att få producera läkemedelsingredienser lades på is.

Medan teknikbolagen gick tungt lyfte energi- och industribolag sedan investerare vänt blickarna dit i väntan på nyheter om ett ekonomiskt stödpaket från regeringen.

Det innebar bland annat att Dow Jones industriindex steg 1,3 procent. Även S&P 500 steg och var upp 0,3 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons