Annons
Nyheter

Juntaledare uppges avgå frivilligt

Burkina Faso • Publicerad 2 oktober 2022
Unga män i Burkina Fasos huvudstad Ouagadougou ropar slagord mot landets president och mot Frankrike. Bilden är från i fredags.
Unga män i Burkina Fasos huvudstad Ouagadougou ropar slagord mot landets president och mot Frankrike. Bilden är från i fredags.Foto: Sophie Garcia/AP/TT

Burkina Fasos president Paul-Henri Sandaogo Damiba uppges nu ha gått med på att avgå från posten, två dagar efter att militären i statlig tv meddelat att han hade avsatts. De nya uppgifterna kommer bland annat från lokala religiösa företrädare.

Efter medling mellan Damiba och den nya självutnämnda ledaren Ibrahim Traore "erbjöd Damiba själv sin avgång för att undvika konfrontationer med allvarliga mänskliga och materiella konsekvenser", står det i ett uttalande.

Damiba tog själv makten i Burkina Faso i en kupp i januari, och uppges enligt regionala diplomatiska källor nu ha flytt till Togos huvudstad Lomé.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons