Annons
Nyheter

Tåget kan ha kört för fort – haverikommission utreder

X 2000-tåget kan ha kört för fort vid olyckan. Hastigheten på sträckan var reducerad till 70 kilometer i timmen, men tåget ska ha kört betydligt snabbare.
Nyheter • Publicerad 13 september 2010

– Räddningstjänsten har uppgett för oss att tåget hade en hastighet på cirka 100 kilometer i timmen. Men om det stämmer får den fortsatta utredningen visa, säger polisens presstalesman Mikael Skoog.

Polisens fortsatta arbete med tågolyckan under dagen kommer till största delen bestå i att samla ihop resenärernas tillhörigheter och annat gods.

Annons

Olyckan utreds av Statens haverikommission.

– Vi har två medarbetare på plats och de gör nu de första inledande undersökningarna. De väntas avsluta sitt arbete under måndagen. Vi kan inte säga något om orsaken till olyckan, säger Karin Hellner, ställföreträdande generaldirektör vid Statens haverikommission, till TT.

En rapport om olyckan ska vara klar inom ett år.

Trafikverket gör en egen utredning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons