Annons
Nyheter

Syreförpackning dåligt för kött

Vi köper kött med ögat – och det ska vara vackert rött.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2010
rött och fint, men syreförpackningen är inte bra för köttet.
rött och fint, men syreförpackningen är inte bra för köttet.Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Handeln väljer därför syreförpackat kött i så kallad skyddad atmosfär, trots att köttet blir mindre mört och riskerar att härskna i slutet av hållbarhetstiden, skriver Göteborgs-Posten.

GP hänvisar till en undersökning gjord av tyska konsumentorganisationen Foodwatch och till en kommande studie hos Sveriges Lantbruksuniversitet.

Vakuumförpackat är mörkare, men anses kvalitetsmässigt bättre.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons