Annons
Nyheter

Swedish Match fimpar inte cigarrerna

Swedish Match vänder och tänker inte längre lämna cigarrverksamheten. Därmed behåller den svenska snusjätten den sista grenen av dess rökprodukter.
Ekonomi • Publicerad 14 mars 2022
Swedish Match är den näst största aktören på marknaden inom massmarknadscigarrer i USA. Arkivbild.
Swedish Match är den näst största aktören på marknaden inom massmarknadscigarrer i USA. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

I september förra året meddelade Swedish Match att de hade för avsikt att lämna cigarrverksamheten genom avknoppning till aktieägarna och att man "inlett förberedelser för en separation av cigarrverksamheten och en påföljande notering på en framstående aktiebörs i USA".

Separationen förväntades genomföras tidigast under andra halvåret 2022. Men styrelsen beslutade på måndagen att avbryta förberedelserna för avknoppningen, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Annons

Som anledning nämner Swedish Match att utmaningar i försörjningskedjan bidragit till att den finansiella utvecklingen för cigarrverksamheten i USA inte nått upp till förväntningarna. Dagens beslut har också föranletts av regulatoriska osäkerheter som cigarrverksamheten står inför, skriver koncernen.

Swedish Match är den näst största aktören på marknaden inom massmarknadscigarrer i USA.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons