Annons
Nyheter
SVT:s utrikesreporter Bert Sundström har nu för första gången kunnat berätta vad som hände i torsdags.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2011

– Jag är glad att jag lever, sade han på telefon till SVT:s utrikeschef Ingrid Thörnqvist på söndagen.

Så fort som Bert Sundströms tillstånd medger kommer han att flygas hem, sannolikt i ett ambulansflygplan, berättar Olov Carlsson, divisionschef på SVT:s nyheter:

Annons

– Det är skönt att han kommunicerar nu, även om han är fortsatt svag, har ont och är kraftigt medicinerad.

På torsdagen gav han sig ut från hotellet ensam för att känna av stämningen inför en telefonrapport som han skulle lämna.

Thörnqvist talade ungefär tio minuter med honom på söndagsmorgonen.

– Han kunde då ungefärligen beskriva vad som hänt. I närheten av hotellet blev han omringad av en grupp män. Och när han försökte ta sig därifrån, för att de uppträdde hotfullt, blev han nedslagen. Sedan minns Bert inte något mer, säger Carlsson till TT.

– Det kunde ha slutat mycket värre och han är glad att det slutade som det gjorde. Vår bedömning är att han är på ett bra sjukhus nu och får all den upptänkliga vård som kan behövas. Vi känner oss trygga med Berts läge just nu.

Svensken kommer att bli helt återställd uppger en läkare på det sjukhus i Kairo där han vårdas för skador i en lunga och i huvudet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons