Annons
Nyheter

SVT-reporter: Jag kunde ha varit död

– Det grundläggande är ju att jag lever. Jag blev mycket brutalt misshandlad och knivstucken så med lite, lite otur hade jag varit död. Så grundkänslan är att jag är tacksam för att jag lever.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2011

Det sade SVT-reportern Bert Sundström på måndagskvällen när han för första gången efter överfallet i torsdags intervjuades av sina kolleger på Rapport. Sundström vårdas fortfarande på sjukhus i Kairo.

Vem var det som attackerade dig?

Annons

– Det var en mobb som gav sig på mig. En eller två personer började det med, sedan blev de många.

– Sedan blev jag, av vad jag förstår, inlämnad på ett sjukhus av en grupp armésoldater.

Enligt Bert Sundström säger läkarna att det ser ganska bra ut för honom.

– Jag hoppas att jag inom några få dagar kan ska kunna transporteras till Sverige, för det känns naturligtvis ganska besvärligt att ligga här där alla talar arabiska och några få lite engelska.

På måndagen fick han också för första gången besök av SVT-kolleger, fotografen Pernilla Edholm och utrikesreportern Eva Elmsäter, vilket han var väldigt tacksam för.

Så snart tillståndet medger kommer Bert Sundström att flygas hem till Sverige.

TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons