Annons
Nyheter

Svenskt silver i matlagnings-VM

Kocklandslaget lyckades inte försvara sitt VM-guld nere i Luxemburg.
Det blev svenskt silver i Culinary World Cup, också känt som matlagnings-VM, rapporterar Hallands Nyheter.
Mat • Publicerad 2 december 2022
Kocklandslaget firar silvermedaljen i Culinary World Cup i Luxemburg 2022. Pressbild.
Kocklandslaget firar silvermedaljen i Culinary World Cup i Luxemburg 2022. Pressbild.Foto: Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Sverige har tävlat i mästerskapet sedan i lördags, bland annat med den viktiga första grenen som gick ut på producera 110 kuvert av en trerättersmeny där juryn slumpmässigt väljer ut fem tallrikar av varje rätt för bedömning.

I det momentet gick det utmärkt, vilket öppnade dörren till en topplacering, skriver kocklandslaget på sin hemsida.

Annons

I tisdags var det dags för den andra grenen, då laget skulle presentera en avsmakningsmeny som lyfte lokala smaker och tekniker med ett tema. Valet av tema föll på "Embrace" (omfamna på engelska), vilket skulle symbolisera samarbete.

Under torsdagen meddelades resultaten och för Sverige blev det silver, före bronsmedaljören Norge. Vann gjorde Schweiz.

"Vi är såklart besvikna att vi inte riktigt nådde hela vägen fram, siktet har varit inställt på att försvara vårt guld sen vi började träna ihop som lag. Vi hade tyvärr inte marginalerna på vår sida och det var en riktigt tight strid i toppen där Schweiz bjöd på tufft motstånd", säger Jens Ericsson, general manager, till landslagets hemsida.

Fakta: De representerade Sverige i VM

Kocklandslagets så kallade startsexa i matlagnings-VM i Luxemburg bestod av:

Ludwig Tjörnemo (lagkapten), Marcus Bremdahl, Ida Bauhn, Michael Andersson, Anton Husa och Malin Lönneberg. Även landslagsmedlemmarna Kasper Kleihs, Matilda Ewaldh, Jerome Ianmark Calayag och Erik Möller bidrog i insatsen för Sveriges del.

Laget coachades av Marie Skogström.

Källa: Kocklandslagens hemsida

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons