Annons
Nyheter

Svenska UD: Talibanernas beslut "djupt oroande"

Afghanistan • Publicerad 13 juli 2023
Genom att stoppa svensk verksamhet i Afghanistan riskerar talibanregimen att förvärra situationen för befolkningen, enligt UD.
Genom att stoppa svensk verksamhet i Afghanistan riskerar talibanregimen att förvärra situationen för befolkningen, enligt UD.Foto: Rodrigo Abd/AP/TT

Det afghanska talibanstyrets beslut om att stoppa all svensk verksamhet i landet är "djupt oroande", skriver svenska UD i en kommentar till Expressen.

Beslutet fattades i tisdags med anledning av koranbränningarna i Sverige. Talibanregimen meddelade att Sveriges aktiviteter stoppas "tills de ber om ursäkt till muslimerna för detta ondskefulla agerande".

”Genom att försvåra möjligheten att genomföra nödvändigt bistånd i Afghanistan riskerar talibanregimen att förvärra situationen för den egna befolkningen", skriver svenska UD.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons