Annons
Nyheter

Svensk död i skidolycka i Österrike

En svensk har omkommit i en skidolycka i vintersportorten S:t Anton i Österrike, bekräftar det svenska utrikesdepartementet för TT.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2011

Den 46-årige mannen åkte i mycket brant terräng tillsammans med två jämnåriga vänner i S:t Antons tolfte pist på lördagen. De körde fel någonstans och störtade 30-talet meter nedför ett stup, uppger den lokala polisen för österrikiska nyhetsbyrån APA.

Vid nedslaget fick 46-åringen så svåra skador att han var död när räddningspersonalen nådde fram till honom och de andra männen.

Annons

En av mannens kamrater fick mycket svåra skador och ambulanshelikopter flög honom till sjukhus. Jourhavande på utrikesdepartementet i Stockholm gick med hänvisning till den konsulära sekretessen inte närmare in på hans tillstånd mer än att det är allvarligt.

Den tredje mannen fick lindriga skador och kunde skrivas ut från sjukhuset sedan läkare tagit hand om honom, skriver APA.

Väderförhållandena och sikten var under olycksdagen goda med sol och temperaturen strax över noll grader i Arlbergmassivet där S:t Anton ligger.

Männen är från Mellansverige och de anhöriga har enligt utrikesdepartementets jourhavande underrättats om olyckan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons