Annons
Nyheter

Livshotande sjuk fick vänta på vård

Vård • Publicerad 17 januari 2023
En svårt sjuk man fick vänta två timmar på vård. Arkivbild.
En svårt sjuk man fick vänta två timmar på vård. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 24-årig man tvingades vänta i två timmar på akuten trots att hans tillstånd var livshotande. Nu har sjukhuset anmält händelsen enligt lex Maria, skriver Kalmarposten.

Mannen sökte vård på vårdcentralen för nedsatt allmäntillstånd, kräkningar och trötthet och remitterades då utan provtagning direkt till akutmottagning eftersom han led av svår diabetes.

Annons

Men personalen på akuten uppfattade inte mannens tillstånd som akut då han kom dit i en privat bil och lät honom vänta i två timmar innan han fick vård.

”Handläggningen var bristande och patienten löpte risk för allvarlig vårdskada i form av fördröjd diagnostik och behandling av livshotande diabetes”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande där man också lovar att rutinerna har ändrats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons