Annons
Nyheter

Stulen id-handling nytt spår i Hagen-fallet

Norge • Publicerad 24 oktober 2021
Huset där Anne-Elisabeth Hagen bodde innan hon försvann 2018. Arkivbild.
Huset där Anne-Elisabeth Hagen bodde innan hon försvann 2018. Arkivbild.Foto: Ørn E. Borgen/NTB/TT

Det har gått tre år sedan Anne-Elisabeth Hagen, hustru till den norske miljardären Tom Hagen, försvann. Nu säger polisen att en stulen id-handling, tillhörande en man i Sørlandet i sydligaste Norge, är i fokus för utredningen.

Mannens identitet ska ha sålts på internets ljusskygga delar och polisen tror att den sedan användes för att skapa de konton som Tom Hagen i hotbrev uppmanades betala en lösesumma till i kryptovaluta.

Annons

– Vi tror att det finns potential i att kartlägga vilka som kan kopplas till den här id-handlingen. Bland dem bör vår gärningsman finnas, säger polisens utredningsledare Gjermund Hanssen till NRK.

68-åriga Anne-Elisabeth Hagen rapporterades saknad från sitt hem i oktober 2018. Polisen misstänkte att hon förts bort mot sin vilja och huvudteorin var inledningsvis att hon kidnappats, men senare att hon mördats.

Tom Hagen greps misstänkt för mord eller medhjälp till mord den 28 april 2020, men släpptes igen den 8 maj.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons