Annons
Nyheter

Strömmen tillbaka i Libanon

Libanon • Publicerad 10 oktober 2021
En man cyklar i ett nedsläckt Libanon, vid ett tidigare tillfälle då strömmen stängdes av. Arkivbild.
En man cyklar i ett nedsläckt Libanon, vid ett tidigare tillfälle då strömmen stängdes av. Arkivbild.Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Strömmen är åter i Libanon, efter det att landets två största elkraftverk stängdes under lördagen, meddelar landets energidepartement. Stoppet var en följd av bränslebrist, men nu ska verken producera lika mycket el som tidigare, skriver Reuters.

Departementet uppger att man fått klartecken från centralbanken för ett lån på 100 miljoner dollar för att importera bränsle som kan användas för att driva elkraftverk.

Annons

Libanon kastades in i ekonomisk kris 2019 och närmare 80 procent av landets befolkning lever nu under fattigdomsgränsen, enligt FN.

Elförsörjningen har inte fungerat på länge, något som har gjort såväl privatpersoner som sjukhus beroende av bensindrivna generatorer. Landets fritt fallande valuta och allmänt havererade ekonomi har dock lett till en omfattande bränslebrist.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons