Annons
Nyheter

Stora tillslag mot italiensk maffia

Tusentals poliser i en rad europeiska länder har deltagit i tillslag mot misstänkta medlemmar i den italienska maffian 'Ndrangheta.
Europa • Publicerad 3 maj 2023
En misstänkt som gripits under maffiatillslaget syns under ett tygstycke i en polisbil i tyska Hagen.
En misstänkt som gripits under maffiatillslaget syns under ett tygstycke i en polisbil i tyska Hagen.Foto: Alex Talash/AP/TT

I de tyska förbundsländerna Bayern, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz och Thüringen har ett hundratal bostadshus, kontor och butiker genomsökts, uppger åklagare i ett gemensamt uttalande. Även i Italien, Belgien, Frankrike, Portugal och Spanien har polis och helikoptrar gjort tillslag mot personer misstänkta för bland annat maffiakopplingar, narkotikasmuggling och penningtvätt.

Tillslagen, som är en del av en större europeisk utredning i samarbete med den europeiska polismyndigheten Europol, uppges ha riktats mot hundratals misstänkta maffiamedlemmar.

Kalabriska 'Ndrangheta beskrivs ofta som den mäktigaste kriminella organisationen i Italien, inte minst tack vare omfattande smuggling av kokain från Sydamerika. Uppgifter gör gällande att gruppen ska vara den rikaste kriminella organisationen i världen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons