Annons
Nyheter

Stor minskning av skjutningar i Malmö

Brott • Publicerad 11 augusti 2020
Skjutningarna och sprängningarna i Malmö har minskat avsevärt i år jämfört med tidigare år, enligt polisens egna statistik. Arkivbild.
Skjutningarna och sprängningarna i Malmö har minskat avsevärt i år jämfört med tidigare år, enligt polisens egna statistik. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

Statistik från polisen visar att det antalet skjutningar och sprängningar i Malmö har varit ovanligt lågt i år, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

– Vi vet att vi har låst in många ledande aktörer och våldsverkare, säger Mattias Sigfridsson, tillförordnad polisområdeschef i Malmö till SVT.

Annons

I år har hittills elva sprängningar och åtta skjutningar inträffat i Malmö. Under hela 2019 var det 36 sprängningar och 34 skjutningar. Under de fem år statistik har förts är 2017 det värsta året med 62 sprängningar och 65 skjutningar.

Men polisen tror att sprängningarna och skjutningarna kan öka.

– Vi kommer att ha skjutningar och fler mord i Malmö. Men vi kommer inte slås ner av det utan fortsätta arbetet mot våldet, säger Mattias Sigfridsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons