Annons
Nyheter

Stökigt i Haag efter nya virusrestriktioner

Nederländerna • Publicerad 13 november 2021
Nya restriktioner införs i Nederländerna i helgen. Bild från en tidigare demonstration i Amsterdam.
Nya restriktioner införs i Nederländerna i helgen. Bild från en tidigare demonstration i Amsterdam.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Runt 200 personer samlades på fredagskvällen i nederländska Haag i protest mot de strängare coronarestriktionerna, enligt de Telegraaf. Polisen försökte lösa upp demonstranterna med vattenkanoner och minst fem personer greps, enligt tidningen.

Smittspridningen av covid-19 i Nederländerna har kraftigt ökat den senaste tiden och på fredagen rapporterades rekordhöga 16 300 nya smittofall. Premiärminister Mark Rutte meddelade under fredagskvällen att nya restriktioner införs i helgen, bland annat att barer, restauranger och livsmedelsaffärer måste stänga klockan 20.

Annons

– Ett hårt slag (har drabbat oss) de senaste veckorna. Viruset är överallt, i hela landet (...) och i alla åldrar, sade han på en presskonferens under gårdagen.

Förutom nya bud för butiker och restauranger uppmanas invånarna att fortsätta jobba hemifrån och på olika sportevenemang kommer det tills vidare att vara tomt på läktarna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons