Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen stärks

Stockholmsbörsen lyfter nu. Efter en halvtimmes handel är OMXS-index upp 0,5 procent där rapporterande H&M agerar draglok.
Börs • Publicerad 27 september 2023
Börsklockan på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Börsklockan på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Efter den senaste tidens dystra börsklimat är nästan hela årets uppgång på Stockholmsbörsen utraderad. Efter att inledningsvis handlats kring nollan har dock OMXS-index stärkts något när bland annat indextunga H&M lyfter. Klädjätten rusar i anslutning till H&M:s presskonferens med investerare och är strax före klockan 10 upp 5,1 procent, bäst av alla bolag på storbolagslistan.

Utöver H&M går även värmepumpstillverkaren Nibe starkt med en uppgång på 4,9 procent liksom Sinch som stiger 3,2 procent.

I motsatt riktning går framförallt banksektorn med samtliga fyra storbanker på minus. Den svenska kronan som stärkts tydligt mot såväl euron som dollarn den senaste tiden tappar nu något och en euro kostar till exempel 11:63 kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons