Annons
Nyheter

Stockholm kräver cementkvot till tunnelbanan

Trafik • Publicerad 22 oktober 2021
Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) vill att tunnelbaneprojektet prioriteras vid brist på cement. Arkivbild.
Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) vill att tunnelbaneprojektet prioriteras vid brist på cement. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Region Stockholm vill att regeringen sätter tunnelbaneprojektet i huvudstadsregionen högt upp på en prioriteringslista för tillförsel av cement, skriver Dagens industri.

– Regeringen får ta ett steg in - för regeringen har skapat de här problemen, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) till tidningen.

Annons

Han vill få till ett system "för att reda upp och reda ut hur en cementkris ska hanteras och vilken verksamhet som ska prioriteras".

Uttalandet följer på cementtillverkaren Cementas varning för att bolaget kan tvingas kvotera cement till kunderna baserat på deras beställda cementvolymer under senare år.

– Skulle tillförseln av cement till tunnelbanebygget strypas, så skulle det snart få stora konsekvenser i form av stilleståndskostnader på flera hundra miljoner kronor i månaden, säger Tamsons.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons