Annons
Nyheter

Staten ska driva de farligaste spelen

Svenska Spel ska ha monopol på de farligaste och lönsammaste spelen kasino och internetpoker - men nya bolag ska släppas in på odds- och tipsspel.
Nyheter • Publicerad 16 december 2008

Spel Stockholm

Statens utredare av spelmarknaden vill också sätta stoppbockar på internet.

Annons

Men den hett emotsedda utredningen om spelmarknaden möttes direkt av kritik när den lades fram igår.

Folkrörelserna var besvikna och känner sig utestängda från framtidens spelmarknad i och med att utredaren Jan Nyrén föreslår att de inte ska få driva interaktiva spel på internet.

De utländska spelbolagen tyckte sig ha fått litet, litet grand gehör för sin kritik mot Sverige. Utredningen föreslår, i ett av sina alternativ, att Svenska Spel ska få lämna marknaden för spel på sport och nya och/eller utländska aktörer släppas in.

Unibets vd Petter Nylander talar om myrsteg och fördröjningstaktik som ska rädda miljarder åt statskassan.

Trots att Svenska Spel föreslås få behålla monopolet på de lönsammaste spelen är bolaget kritiskt till att tips- och oddsspel ska lämnas till andra.

– Det finns ingen logik i att öppna marknaden för sportspel, men ha kvar (ATG:s) monopol på spel på hästar, säger Svenska Spels informationsdirektör Andreas Jansson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons