Annons
Nyheter

Spikmattan årets julklapp

Spikmattan blir årets julklapp – i alla fall om man får tro Handelns Utredningsinstitut.
Nyheter • Publicerad 12 november 2009
En vass julklapp?
En vass julklapp?Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Hui beräknar också att julhandeln i år kommer att slå nya rekord, trots lågkonjunkturen. Decemberhandeln beräknas uppgå till omkring 61,3 miljarder, vilket är 3 procent mer än förra året. Det skulle innebära att vi julhandlar för omkring 6 575 kronor per person.

HUI menar att hälsa och välbefinnande genomsyrar vårt samhälle och att spikmattan är en symbol för hälsotemat:

Annons

"Spikmattan lanserades förra året men fick sitt genombrott i år – den har varit en riktig 'snackis' och har debatterats friskt i media", skriver HUI i ett pressmeddelande.

Det är 22:a året i rad som HUI utser årets julklapp. Kriterierna för att en produkt ska föräras titeln är att den är en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse. Den ska även svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

Produkten ska, enligt HUI, även "representera den tid vi lever".

HUI berättar i pressmeddelandet att "spikmattan är storsäljaren i många butiker och kedjor och återfinns i flera av detaljhandelns branscher". Det gäller bland annat hälsokostbutiker och sport- och fritidsbranschen, men också i heminredningssektorn och järn- och byggbranschen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons