Annons
Nyheter

Specialkommendering ska tackla gängvåldet

Brott (TT) • Publicerad 10 november 2019
Stefan Hector, operativ chef på Noa, leder polisens gängkommendering. Arkivbild.
Stefan Hector, operativ chef på Noa, leder polisens gängkommendering. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter den senaste tidens grova våldsdåd, där bland annat en 15-årig pojke i Malmö skjutits ihjäl, utlyser nu polisen en så kallad nationell särskild händelse.

Satsningen är riktad mot "den grova organiserade brottsligheten som utmynnar i mord med skjutningar och användning av explosiver", enligt polisens Nationella operativa avdelning (Noa).

Annons

Beslutet fattades på söndagen av Mats Löfving, chef för Noa, och kommenderingschef blir Stefan Hector, Noas operativa chef. Tidigare har Hector bland annat lett polisinsatsen vid terrordådet på Drottninggatan 2017.

Vid en särskild händelse får kommenderingschefen stor makt, med snabba beslutsvägar och ökade befogenheter att exempelvis fördela om poliser. Polisens plan för kommenderingen presenteras på måndagsförmiddagen på en presskonferens.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons