Annons
Nyheter

Solen bakom flera olyckor

Solen får skulden för flera olyckor som inträffade i Göteborgsområdet på torsdagsförmiddagen, bland annat en masskrock på E6 Kållered.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2010
Enligt GP var ett tjugotal bilar inblandade i krocken. Tre personer fick föras till sjukhus.
Enligt GP var ett tjugotal bilar inblandade i krocken. Tre personer fick föras till sjukhus.Foto: ADAM IHSE/Scanpix

Polisen tror att det starka ljusskenet kan ha bländat förarna.

Tre personer fördes med lindriga skador till sjukhus efter en storkrock på E 6 vid Kålleredsmotet söder om Göteborg på torsdagsförmiddagen. Runt tjugo personbilar och en lastbil, som hamnade i diket, var inblandade.

Annons

Någon timme senare inträffade ytterligare en krock på E 6, bara några kilometer norrut vid Torrekullamotet. Där kolliderade två personbilar med varandra. Tre män fick föras till sjukhus med lindriga skador.

– Vi har spekulerat i att solen ligger så lågt att bilförarna blivit bländade, säger polisens presstalesman Jenny Widén som en möjlig förklaring till de många bilolyckorna i Göteborgsområdet på torsdagsförmiddagen.

Strax efter elva åkte nämligen en 60-årig man i diket vid Rådamotet på riksväg 40. Och vid halvtolvtiden small det åter på E 6, då två personbilar krockade vid Ullevimotet.

Strax före klockan tolv blev Torrekullamotet för andra gången på torsdagen skådeplats för en krock, då fyra bilar drabbade samman. Även denna gång blev personskadorna lindriga.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons