Annons
Nyheter

SOHR: Första civila offret i Idlib sedan mars

Syrien • Publicerad 9 juni 2020
En syrisk kvinna kastar ett ägg mot ett ryskt militärfordon utanför Ariha i Idlibprovinsen i Syrien. Arkivbild.
En syrisk kvinna kastar ett ägg mot ett ryskt militärfordon utanför Ariha i Idlibprovinsen i Syrien. Arkivbild.Foto: Ghaith Alsayed/AP/TT

En civilperson har dödats i en rysk flygräd i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien. Det uppges vara det första civila dödsoffret i en flygräd sedan ett eldupphör trädde i kraft i området för tre månader sedan.

Idlib är det sista större område i Syrien som kontrolleras av den väpnade opposition som vill störta Bashar al-Assads regim.

Striderna har klingat av sedan Ryssland och Turkiet, som stödjer olika parter i kriget, kom överens om ett eldupphör den 6 mars. Bashar al-Assad vill dock ta tillbaka kontrollen över hela landet och Ryssland återupptog sina flygräder till stöd för regimen i början av månaden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons