Annons
Nyheter

Smugglade heroin i lönnfack – sju års fängelse

Brott • Publicerad 10 juni 2020
Lastbilar rullar av en färja i hamnen i Trelleborg – samma hamn där heroinsmugglingen upptäcktes. Arkivbild.
Lastbilar rullar av en färja i hamnen i Trelleborg – samma hamn där heroinsmugglingen upptäcktes. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män smugglade in 21 kilo heroin smugglades in via Trelleborgs hamn i december förra året. Nu döms de av Ystad tingsrätt till sju års fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Heroinet, värt drygt 17 miljoner kronor på gatan, förvarades i ett lönnfack i en falsskyltad lastbil och upptäcktes av tullen efter att ha anlänt med färja från Tyskland. Men i stället för att stoppa smugglarna så byttes narkotikan ut och man följde deras färd genom landet.

Männen stoppades dock innan de korsade den norska gränsen. De har förnekat brott och hävdar att de trodde det var piller som fanns i lönnfacket.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons