Annons
Nyheter

Ingen stängning av skidbackarna

Det finns i nuläget inga planer på att stänga skidsystemen på fjällorterna, enligt smittskyddsansvariga i Region Jämtland Härjedalen.
Coronaviruset • Publicerad 9 februari 2021
Genom stora förberedelser ska skidsemestern kunna genomföras smittsäkert. Smittskyddsläkaren Micael Widerström vädjar till alla besökare att vara ansvarsfulla.
Genom stora förberedelser ska skidsemestern kunna genomföras smittsäkert. Smittskyddsläkaren Micael Widerström vädjar till alla besökare att vara ansvarsfulla.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det var efter att de ansvariga för smittskyddet fick information om att restriktionerna inte efterlevdes som frågan om stängning av skidsystemen kom upp. Men det är inte aktuellt. Smittspridningen ökar i området men det är från låga nivåer. Från vecka fyra till vecka fem sågs en ökning med 25 procent. Antalet positiva test steg från 164 till 204 på en vecka

Utbrotten har skett i centrala Östersund och i några mindre samhällen — inte på fjällorterna, enligt Micael Widerström.

Annons

Nästa vecka inleds den första sportlovsveckan. Olika delar av landet har ledigt vecka sju, åtta, nio eller tio.

– Vi vill att man ska kunna åka hit. Vi har en lång planering tillsammans med Skistar, kommunerna och anläggningar för att man ska kunna ha ett smittsäkert sportlov.

Men skulle smittspridningen öka rejält är stängning av skidsystemen en av åtgärderna man kan sätta in. Micael Widerström vill inte säga vad som krävs för att det skulle bli aktuellt.

– Jag ser inte det framför mig. Det var jättemycket folk här vid nyår och det fungerade då. Men även om det finns bra planering är vi beroende av att alla hjälper till.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons