Annons
Nyheter

Små förändringar i opinionen

Det är små förändringar i väljarstödet enligt en sammanvägning av flera opinionsmätningar för november. Medan L fortsatt ligger kvar under riksdagsspärren är det bara S och V som ökar.
Politik • Publicerad 28 november 2020
Partiledardebatt i SVT:s Agenda i oktober.
Partiledardebatt i SVT:s Agenda i oktober.Foto: Jessica Gow/TT

Stödet för Socialdemokraterna har ökat med 0,5 procentenheter till 26,8 och för Vänsterpartiet 0,2 procentenheter till 10,4. Det visar en sammanvägning av flera mätningar som Kantar Sifo gör en gång i månaden för Sveriges Radio Ekot.

Liberalerna ligger fortsatt lågt och hamnar ännu en gång under riksdagsspärren med 3,1 procent. Miljöpartiet å sin sida hamnar precis ovanför spärren med sina 4,1 procent.

Annons

Stödet för Kristdemokraterna som har sjunkit med 0,2 procentenheter till 5,5 procent, har inte varit så lågt sedan augusti 2018 – strax före riksdagsvalet, uppger Ekot.

Resterande riksdagspartier står antingen stilla i opinionen eller rör sig nedåt, dock med små marginaler: Moderaterna 21 procent (+/-0), Centerpartiet 8 procent (-0,1) och Sverigedemokraterna 19,9 (+/-0).

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons