Annons
Nyheter

Slutrökt på danska tågperronger

Nästa vecka införs rökförbud på danska tågperronger. Det är en logisk utvidgning av det rökförbud som infördes på danska tåg 2007.
Nyheter • Publicerad 24 juni 2014
Foto: Alan Diaz

Det anser det statliga tågbolaget DSB.

– I sju år har våra tåg varit rökfria och det har kunderna vant sig vid. Nu är turen kommen till perrongerna och det tror vi att de flesta har förståelse för, säger Christian Linnelyst vid DSB till nyhetsbyrån Ritzau.

Annons

De anställda får enligt regelverket möjlighet att avvisa och polisanmäla resande som bryter mot förbudet, men åtminstone inledningsvis är personalen uppmanad att inte ta i med hårdhandskarna. Linnelyst tror att tågresenärerna själva i stor utsträckning kommer att tillrättavisa dem som trotsar rökförbudet.

Organisationen Kræftens Bekæmpelse, som arbetar med att förebygga cancer, välkomnar förbudet och pekar på att det kommer att gynna hälsan, framför allt hos tågpersonalen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons